Ittunk egy függő kávét 2004.12.03. | Café Budapest
Feltűrtük az ingujjunkat, és elmentünk végre Prágába meginni egy függő kávét. A Kávéházak.hu munkatársa egyik szeme nevetett, a másik viszont sírt.

A bohém Prága találmánya az úgynevezett függő kávé. A tíz éve megnyílt, magyar ember számára közel kimondhatatlan nevű U zavěšenýho kafe azzal a zseniális ötlettel vált szóbeszéd tárgyává világszerte, hogy az ide betérő – pénztárcájának és szerencséjének függvényében – ihat egy "ingyenes" függő kávét, amennyiben egy jólelkű adományozó befizetett erre korábban.

A helyszínen megfigyelhettük azt is, milyen eszközzel mérik a függőben lévő kávékat. Valójában szinte csak dícsérő szavakat írnhatánk le, ha nem kellett volna kommunikálnunk a felszolgálókkal. A hely hangulata valahol a cseh kocsmák és egy közép-európai kávéház között van. A hosszúra eresztett kávé kávéházi tálcán érkezik, a környék gyönyörű, és a ház előtt még mindig ugyanaz a Skoda áll, mint korábbi fényképünkön.

Mondom, egyedül a hírhedett budapesti felszolgálókat is utcahosszal verő kelletlenség miatt hőköltünk vissza. Kíváncsiskodó kérdésünkre a pultos a felszolgáló lányra mutatott, aki papírjából felnézve ilyeneket mondott, hogy "aha", "nem", "nemtom", és a válaszok között folytatta az előtte fekvő papír tanulmányozását.

Nem erőltettük hát az interjút, és attól is elment a kedvünk, hogy jólelkű adományozóként tűnjünk föl. Ezért ahelyett, hogy "befizettünk egy függő kávéra", most csak arról tudunk írni, hogy ittunk egyet.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok