Gyümölcsmix 2009.08.05. | Receptek
Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.

Így nyár derekán, akár reggeli helyett is kínálhatunk könnyű, mégis tápanyaggal teli gyümölcsös frissítőket. Érett lédús gyümölcsökből csak finom italt lehet készíteni, szinte bármilyen legyen is az összeállítás!
Az alábbi jeges ital független a magyar gyümölcsszezontól, így a teljes tavaszi-nyári szezonban a választékban tarthatjuk, de még a melegebb kora őszi napokon is megtalálja vevőit!

A banán igazi energia bomba. Gazdag egészséges tápanyagokban és szénhidrátokban emellett elég laktató, ami a gyümölcsöknél határozottan előnyös.

Az ananász fehérje bontó enzimjeinek köszönhetően emésztést segítő és a vér tisztításában is jelentős szerepet tud betölteni.

Az aszalt datolya természetes cukortartalma az italunk édesítéséhez járul hozzá.

Az alább felsorolt alapanyagokat (hámozás és darabolás után) csak halmozzuk blenderbe, majd 10-20 másodperc alatt készítsünk krémes-habos italt belőle.
A nap bármely szakában, akár kisebb étkezés helyett is kiváló frissítő!

Összetevők (1 adagra)

  • 1/4 ananász
  • 4 datolya
  • 1 banán
  • 1/6 lime leve
  • 100 ml ásványvíz
    +JÉG


  • A 2018-as évben sok-sok hosszúhétvége kapott helyet, így aki kedveli az utazást vagy éppen az aktív pihenés rajongója, az is örülhet. Ha követtétek az Instagramon a Kávéházak.hu-t, akkor biztosan láttátok a március 15-i hétvégén a #sloveniancoffeetour sztorikat, Ljubljanában, Szlovéniában jártunk. Olvassatok tovább a ljubljanai kávés tapasztalatokról.
    Blog írások
    Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
    Barista Bajnokságok
    Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
    Blog írások