Forgács Melinda kávés süti receptjei 2004.10.12. | Receptek
Forgács Melinda, a budapesti Ice Frigid kávébár üzletvezetője honlapunkon osztja meg először az évek során a világból összegyűjtött kávés süti receptjeit. Egy rövid jelmagyarázat és bemutatkozás után a répás muffin segítségével csalogatja be az esendőbbeket titkos boszorkánykonyhájába.

Kedves kávérajongó konyhatündérek!

Első találkozásunk alkalmával ráhangolódásként néhány általános információt osztanék meg veletek, ami a könnyebb megértést szolgálja, valamint a közös nyelv kialakítását, ami nem elhanyagolható abban az esetben, ha alkalmazni szeretnétek az itt közzétett kincseket mindennapjaitok kiteljesítéséhez.

Az itt fellelhető desszerteket négy kategóriába osztjuk majd, kávészemekkel jelölve elkészítésük bonyolultságát, a technikai szükségleteket, a rutint és az időt, ami az elkészítéshez szükséges.

Egy kávészem jelöli a pikk-pakk édességeket, amik rendkívül egyszerűen néhány perc alatt elkészíthetőek bármelyikünk által.

Két kávészemet azok a receptek kapnak, amik a lazán összeállítható kategóriát képviselik. Még ezt is bátran ajánljuk mindenkinek, aki átlagosan otthon érzi magát a konyhában.

Három kávészemet érdemelnek azok a desszertek, amelyek azt a bánásmódot és hozzáállást kívánják, mintha a Nagymama konyhájából maradt volna ránk a recept. Tapasztalatot, odafigyelést és pontosságot igényelnek az elkészítőtől, és persze időigényesebbek is.

Végül négy kávészemet kapnak az álomsütemények, amelyek álom szépek, álom finomak és jó néhányan csak álmodoznak arról, hogy elkészítsék, pedig garantálom, hogy elkészítéséhez nem kell cukrász egyetem, csak némi gyakorlás és önbizalom, pontosság és elegendő idő.

Mivel sok recept származik a tengerentúlról, ezért sokszor fogom használni a "CUP" mértékegységet (1 cup = 243 ml ~egy bögre). Mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen mérőedényt, akinek még nem tartozik a konyhai alapfelszerelésébe, mert bár Lajos Mari és Horváth Ilonka sose hivatkozik erre, Én fogok, és egyre terjed nálunk is azoknak a recepteknek a száma, amik nélkülözhetetlenné teszik ezt az eszközt. (Szabadnapjain kitűnően alkalmas vízmérésre Smack leves készítéskor, de hóvirág vagy gyöngyvirág szezonban is igen praktikus és dekoratív másodfunkciót tölthet be.)

Egy körültekintő mérlegelés után úgy határoztam, hogy a RÉPÁS MUFFIN receptjével sokkolom pillanatnyilag szerény rajongótáborát az oldalnak. Tovább a répás muffin receptjéhez>>


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok