Diós kávékenyér 2004.12.17. | Receptek
Közelednek az ünnepek. December 25-dike nem a szeretet ünnepe, de a szeretet kulcs a szép Karácsonyhoz. A hiedelmekkel ellentétben az emberek többsége nem pláza-tárgyakra, ruhákra, telefonra, tévére vágyik, hanem szeretetre. Segítünk önnek. Felejtse el a bögrét, illóolajat, bonsai-fenyőt és süssön ki velünk valami jót.

Keverd össze az aludttejet a kávéval, amíg fel nem oldódik, majd tedd félre. Egy nagy tálban a lisztet, 1 cup cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük. Most üssük hozzá a tojást az aludttejhez és adjuk hozzá a tejfölt is.

Alaposan keverjük össze, öntsük a lisztes keverékhez. Végül jöhet a dió, áfonya és a mazsola. Mikor mindez egységes állagot ölt, tedd egy kerek peremes formába (én a mikro pizzasütő lapját használom), a tetejére szórd rá a maradék cukrot és a közepére tedd rá a vajat, és irány a sütő. 190-200°C, kb. 60 perc, mielőtt kiveszed érdemes fogpiszkálóval megszúrni a közepét. Ha nem ragadt rá semmi, kész van.

Tea és kávészünetek friss kalácsot feledtető újdonsága lehet ez a pompás óriás. Ezt alátámasztandó, megjegyzem, hogy Horn Micihez is sűrűbben járt volna Abigél, ha néha kalács helyett ez a kenyér kerül az asztalra a kakaó mellé. Már csak azért is, mert a recept szerint hosszan frissen tartható egy jól záró műanyag dobozban.Ne ijedjetek meg az áfonyától. Kapható, de helyettesíthető is, mondjuk aszalt meggyel. Áfonyát (cranberries) keressetek pl. bio-boltokban , én is ott leltem rá, arany mazsolát pedig az illatszerpiacon mindig lehet kapni.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok