Caffè alla russa (Orosz kávé) 2005.07.21. | Receptek
Vodkás kávé. Orosz, az már biztos. Elég az hozzá, hogy jeges, márványos és finom. Tovaris!

Elkészítési mód, lépésről lépésre

100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi kiváló minőségű vodkát és jól elkeverjük.

Hozzávalók:

100% arabica kávé
két teáskanálnyi vodka
1dl darált jég
kávétejszín
tejhab
karamellás keksz

Egy talpas poharat megtöltünk kb. 1dl darált jéggel és ráöntjük a kávét.

Jól elkeverjük, hogy megfelelően lehűljön. Az elkevert italra óvatosan rácsorgatunk egy kávétejszínt, így "márványos" kinézetet kap.

Az ital tetejére 3-4 kanál felgőzölt tejhabot teszünk (vagy ennek hiányában tejszínhabot) és különleges szívószállal, karamellás keksszel szervírozzuk.


Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások
Mostanság a Belvárosi Piacra már nem csak az ínycsiklandó ételek, hanem az újhullámos kávé illata is becsábítja az embereket az utcáról. Már több mint egy hónapja nyitott a By Beans.
Blog írások