Caffè alla giavanese (Jávai kávé) 2005.07.21. | Receptek
Jó sűrű forró csokoládéval megbolondított kávéköltemény. Édes, csokis - mi kell még?

Elkészítési mód, lépésről lépésre:

100% arabica kávéból espresso-t főzünk . 1 dl tejjel 28g forró csokoládépor hozzáadásával sűrű, krémes forró csokit készítünk.(Tűzhelyen készítve egy-két "bugyborékolás" után besűrűsödik. Sűrűsége akkor megfelelő, ha majdnem puding sűrűségű, de még folyós állagú.)

Forró csoki por hiányában készíthetjük csokoládés pudingporral (hígabbra főzve), vagy jó minőségű kakaóporral is.

Hozzávalók:

100% arabica kávé
1 dl tej
28g forró csokoládépor
tejszínhab
desszertcsoki

A kész forró csokoládét és az espresso-t jól összekeverjük, majd talpas pohárba töltjük. Édesíteni általában nem szükséges, mivel a forró csoki önmagában is tartalmaz cukrot.

Tetejére apró tejszínhabrózsákat nyomunk és ezeket középen három csokis tejszínhabból készült tejszínhabrózsával koronázzuk.

A fehér tejszínhabrózsákra csokireszeléket szórunk és a forró italt desszertcsokival szervírozzuk.

A Budai Kávézó ajánlása: desszertként is felszolgálható, melyet mindenki fogyaszthat, aki szereti a csokoládé és a jó kávé ízét.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok