Caffè al rhum (Rumos kávé) 2005.07.19. | Receptek
A hőség itala. Van benne jég, és van benne rum. Ettől felfrissühet és magához térhet ön is. Nyári forróságra ajánlja a Vergnano és ha kedvet kap, megkostólhatja a mai nap folyamán a Budai Kávézóban.

Elkészitési mód, lépésről lépésre:

100% arabica kávéból rövid espresso-t főzünk (fele vízmennyiséggel). Ízlés szerint édesítjük és hozzáadunk 2 teáskanálnyi fehér rumot, 1/3 teáskanálnyi frissen reszelt citromhéjat.

Hozzávalók:

100% arabica kávé
2 teáskanálnyi fehér rum
1/3 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1/3 teáskanálnyi vanília mag
1dl darált jég
egy citromszelet


Kb. ugyanennyi frissen kapart vanília magot (vagy egy teáskanálnyi vanília szirupot) is teszünk hozzá.

A shaker-be kb. 1dl darált jeget töltünk és a fenti összetevőkkel jól elkevert kávét ráöntjük.

Jól összerázzuk, majd a szűrőn át egy espresso-s csészébe töltjük. Így a jégdara a shaker-ben marad és csak a hűsítő ital kerül a csészébe.

Vágunk egy citromszeletet, behasítjuk és a csésze fülére illesztjük. Omlós, vaníliás teasüteménnyel szervírozzuk.


A 2018-as évben sok-sok hosszúhétvége kapott helyet, így aki kedveli az utazást vagy éppen az aktív pihenés rajongója, az is örülhet. Ha követtétek az Instagramon a Kávéházak.hu-t, akkor biztosan láttátok a március 15-i hétvégén a #sloveniancoffeetour sztorikat, Ljubljanában, Szlovéniában jártunk. Olvassatok tovább a ljubljanai kávés tapasztalatokról.
Blog írások
Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások