Cafés of Kecsó 2005.03.10. | Café Magyarország
Kecskemét kávéházai és kávézói Tanyasi világ, fütyülős barackpálinka, rajzfilmgyár, Cifrapalota – szeretnénk, ha ennél több jutna eszébe Kecskemétről. Körbejártuk a várost, belekóstolunk a helyi kávéházi életbe és elhoztuk képekben élményeinket.

Először álljunk meg egy pillanatra Kecskemét közepén. Ez itt Magyarország egyik legnagyobb egybefüggő tere (Kossuth tér – Szabadság tér).

Az új burkolatot ugyan lassan szokja a város és a fekete szökőkúttal sem tud mit kezdeni a helyi: nehéz is beilleszteni ennyi cifraság és szín közé. A nem mindennapi szecessziós, moreszk, zsolnays, klasszicista épületeket lefotóztuk. Leírni lehetetlen őket.A város független, nem keresi a Főváros kegyeit. A fiatalok nem járnak Pestre szórakozni. Az ittlakók lokálpatrióták. Az utcák takarosak, a házakat rendbe szedték, a ház elé ültetett bazsarózsára pedig nem taposnak rá az emberek. A környezetére többet adó, miénktől elütő hozzáállást nem fotóztuk le. Csak irigykedünk.


A Kossuth tér, Szabadság tér találkozásánál áll egy alacsony épület. Itt található a Túróczy Étterem és Kávéház. A korábbi Liberté helyén most egy igazi nagykávéház létrehozása volt a cél. Figyelem: 10 aranyérmes olimpikon a séf a konyhában!


Kecskemét nagykávéházával szemben tartja állásait a Delicatesse Eszpresszó. Három eszpresszóból már csak ez maradt talpon a vidéken. A Petőfi Népe főszerkesztője itt olvassa el lapját, és Varnus Xavér is szívesen tér be ide.


A közelben, pár sarokra nyílt meg a Delifrance Szendvics-bár és kávézó. Duplán frencsájz. Mindenben francia. A péksütemény is az. 28-dik országként nálunk is megvetették lábukat. Elsőként Kecskeméten.


A Caffe de Columbia a Kéttemplom közben igazi café-hangulatot kínál. Exkluzív kávézót akartak. Irodalom és egyéb estekre fenntartva. A tulajdonos járt Columbiában, és el is hozott onnan valamit, Kecskemét nagy örömére.


Még ugyanebben az utcában rátalálhat a Blue Velvetre. Pepitás, élénkszínes, fiatalos-hangulattal virít a kávézó. Élőzene, koncertek, mécses-gyújtás vényre kapható, főleg nyári időszakban, amikor a kecskemétiek belakják a teraszt.


Az árkádok alatt bújik meg a Deilcatesse Olasz Kávézó. Ez egy kicsi kávébár, Kecskemét Azték Choxolat!-ja. Faltól falig kísértés. A főnökasszony 25 éve a szakmában! Télen tehát csokoládé, nyáron pedig koktél.


Innen öt percre, a Petőfi Sándor utcában – édes élet. Jakó Lajos Cukrászdája és benne az Anna Kávéház a legnagyobb kecskeméti sütiellátó. Nyolcvanféle sütemény, harminchatféle fagyi. A fotókon Jakó úr előszedte nekünk kedvenc tortáját. Mit üzen a kecskeméti kardinális torta?


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok