Bezárt a Három Holló 2006.06.12. | Kávéház Sirató
Bezárt a Három Holló. Nem sokáig maradhatott nyitva, bár az előd Eckermannal együtt már szép távott futott: volt ideje kultuszhellyé válni. Többen megjósolták, hogy Ady kocsmáját nem lesz könnyű felidézni: megváltozott a világ, a bérleti díjak, minden.

Pénzkérdés. Valószínűsíthetően ebben lelte halálát Wilhelm Droste (és még sokan mások) Andrássy úti munkája. Az épület tulajdonosa a CD Hungary Ingatlanhasznosító Forgalmazó és Szolgáltató Rt: Nem mecénások, nem szarják a pénzt.

Korábban úgy tudtuk, 50 eurót szerettek volna négyzetméterenként. Ez a mostani bukós, zuhanós forint-euró árfolyamon mérve brutális, nem kávéháznak való (100 négyzetméteren kb. 1350000 Ft.). Úgyhogy előfordulhat, hogy nem is lesz ott egy ideig kávéház.

Az Eckermann (és Három Holló) vonzereje a szellemiségében rejlett. Normális esetben egy kávéházat a kávé köré építenek fel. A vendéglátóhely az, ami befogadja az embert, életét és ügyes-bajos dolgait. Ebben az esetben minden fordítva történt. A szellem készített magának kávéházat. Úgy is mondhatnánk, ahol a kulturális élet jelen volt, ott elkezdtek kávét főzni.

Itt jegyezzük meg, hogy az Eckermann és a Három Holló idővel a vendéglátás terén is állta a sarat. Még olyan espresso-mániákus embereknek is, mint mi, hiányozni fognak a német kávé végeláthatatlan tejfolyamai. Bár ezeket legalább megtaláljuk a Ráday utca végén, az új Eckermannban. A hangulat viszont - reméljük, csak egy időre - elveszett.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok