Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Barista iskola // A barista tanfolyam
A barista tanfolyam
2005. December 1., Csütörtök
A következő ilyen tanfolyam 2006 februárjában indul. A tananyag kialakítása közel egy évet vett igénybe, folyamatos fejlesztése ma is tart. Kávés oktatásunk jelenleg az egyetlen ilyen önálló vállalkozás a piacon.

Oktatásunk szakmailag megalapozott és hiteles forrásokból merít, a képzéseket vendéglátó szakoktatók tartják. A részletes tematikát és oktatási referenciáinkat kérjük tekintse meg a www.barista.hu weboldalon. A teljes tanfolyam ára 68.000 Ft + áfa.

Alapképzés:

  • A vendéglátóipar és a kávés vendéglátás
    A kávés vendéglátóhelyek a HoReCa-ban. A kávéházak helye és szerepe az emberek mindennapjaiban. A barista munkája a vendéglátásban.

  • A kávé
    A kávé története. A kávé útja a kávécserjétől a vendég asztaláig. Mezőgazdaság, feldolgozóipar,
    pörkölés, kereskedelem.

  • A kávés munkaterület
    A kávés munkaterület berendezései, gépei és eszközei. Az espresso technológia alapjai a gyakorlatban. A szakmai és higiénés elvárásoknak megfelelő munkavégzés.

  • Az olasz kávéiskola
    Az olasz espresso, mint kultúra, technológia és kávéital. Az olasz kávéiskola alapitalai és helyes készítésük a gyakorlatban.

  • Gyakorlás
    Az eddig tanultak ellenőrzése, az espresso alapú kávéitalok készítésének gyakorlása.

    Továbbképzés:

  • A kávégép karbantartása
    A kávégép installálása. Bekötés a vízhálózatra, kazánnyomás és vízpumpa nyomásának beállítása. Vízlágyító regenerálása.

  • Az espresso minőség
    Az őrlő beállítása és a folyamatos finomállítás. Különböző összetételű espresso kávékeverékek kóstolása, jellemzése.

  • A tej
    A tej értékei, tulajdonságai, vendéglátóipari felhasználása, szerepe a kávéitalokban.

  • A cappuccino öntési technikák alapjai
    Az alapformák (szív, alma, levél) bemutatása és gyakorlása.

  • A "latte art"
    A tejhab-formázás gyakorlása. Díszítés és ízesítés szirupokkal, alkoholmentes különlegességek.

  • A bécsi kávéiskola
    A pörkölés, a bécsi krémkávé, és a város kávéházai. Tradicionális bécsi kávéitalok készítése eredeti receptek alapján.

  • Kávékultúrák
    Kávékultúrák összehasonlítása. Keverékek, pörkölési szintek, technológiák, alapkávék és kávézási szokások az egyes kultúrkörökben.

  • A mai magyar kávéízlés
    Kis magyar kávéháztörténet. A magyar kávéízlés változása a kávékultúrák találkozópontján.

  • Kávékülönlegességek alkohollal, koktélok kávéval
    Klasszikus alkoholos kávékülönlegességek. Kevert italok kávéval, kávélikőrrel, kávésziruppal.

  • A kávéházi értékesítés elmélete és gyakorlata
    A kávés vendégélmény, a kávéház kínálata és az értékesítő munkája. Értékesítési technikák. Felszolgálás és vendégkezelés a vendég érkezésétől távozásáig.

  • Vizsga
    Írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga.

  • A mai magyar kávés vendéglátás
    A kávés vendéglátás kialakulása és fejlődése a 90-es évektől napjainkig. Városaink kávézói, kávéházai. A Kávéházak.hu mozgalom és a Kávéházak versenye.

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2014 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci