Abba is kaptunk némi betekintést, hogy a nők emancipálódásával párhuzamosan hogyan lett a különleges, ünnepi étkezések után elfogyasztott, formális likőrből egy olyan informális alkoholos ital, amit mindkét nem bátran fogyaszthat menő klubokban, vagy akár egy délutáni kerti parti keretében. A márkát birtokló Diageo az eredeti, a menta és a karamell íz után azért rukkolt elő egy újabb változattal, mert nagyon sokan ízesítették Baileys krémlikőrrel a kávéjukat, így az igény adott volt.
Peter O’Connor azt is készségesen prezentálta, hogyan érdemes felszolgálni az italt. Ha egy személy italfogyasztásáról kell gondoskodnunk, akkor fogunk egy martinis poharat, aminek a szélét belemártjuk egy kevéske csokoládémasszába és reszelékbe, majd beleöntjük a pár jégkockával egy shakerben lehűtött italt. Ha több személyt látunk vendégül, akkor szükség van egy turmixgépre is. Első lépésként egyharmad részig töltsük meg jégkockákkal, majd töltsük fel annyi likőrrel, hogy a kockák úszni kezdjenek, ezt követően körülbelül ötven másodperc turmixolás következik.
A bemutató végén Kovács Antal barista, jó hírrel szolgált azoknak, akik esetleg étkezés előtt fogyasztanának az italból. Elmondása szerint a krémlikőrnek ugyanis kis mennyiségben étvágygerjesztő hatása van, és az ízérzékelést sem csökkenti.
ÉRDEKESSÉGEK A BAILEYS-ről