Arktisz 2005.04.01. | Receptek
Recept E kávéital nevét az északi pólus közismert elnevezése alapján kapta. Vannak azonban különbségek: ez a kávéital nem tud semmit a globális felmelegedésről. Rendben van itt, kérem, mindenféle ökoszisztéma is. Hideg és jeges, tetején pingvinek táncolnának, ha volna arrafelé egy is belőlük.

Méz, vaníliás cukor, kevés barna cukor néhány kanál víz keverékét, nyeles fémedényben, közepes lángon, folyamatos keveréssel enyhén karamellizáljuk. Ha elkészültünk hagyjuk kicsit kihűlni.

A pohár aljára öntjük az elkészült keverék felét. Majd a poharat tetejéig jégkockákkal töltjük fel. A frissen elkészült kávét vaníliás tejjel és jégkockákkal shakerben, 20-25 másodperc alatt jól összerázzuk. A cél, hogy a jégkockák lehűtsék a keveréket. Ha túl sokáig rázzuk a jégkockák megolvadnak és feleslegesen hígítják az italt. A sékelés során felhabosított keveréket szűrőn keresztül öntjük a pohárban lévő jégkockákra.

A vaníliás keverék másik felét a kiemelkedő jégkockákra csurgatjuk Vastag szívószállal szolgáljuk fel a fogyasztás megkönnyítése érdekében.


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok