2004. év Kávéházak Versenyének győztese 2004.12.13. | Kávéházak versenye
Lezárult a verseny! A Kávéházak.hu amatőr műkedvelői és szakmai elit-kommandója nem kímélte magát. Évek alatt kidolgozott, következetes, ámde szigorú értékelési szempontok szerint ízekre szedte kedvenc, jól ismert vagy önnek teljesen ismeretlen kávés vendéglátó egységeit, majd számokra váltotta az eredményt. Osztottunk, szoroztunk, kalkuláltunk: győzött a Zila!

Kosztolányi szelleme kísérte csapatunkat a megmérettetésre. Ő mondta volt: "Pesten a kávéház létszükséglet." Kis önajnározással kezdenénk, ahol magunkat veregetjük hátba. Végig kóstoltuk az étlapokat, legyűrtünk sok cézársalátát, felfaltunk menüt, franciakrémest, szendvicset és minderre legördítettünk ki tudja, hány párlatot.

Gigászi küzdelemben megbirkóztunk a sörök seregével és megszaglásztuk, megfigyeltük, ítélgettük Magyarhon veres és fehér borait. Ha úgy adódott, elmentünk az illemhelyre, ha nem adódott, akkor is. Beleültünk minden székbe, megrángattunk minden ajtót, megmozgattunk minden pincért, no, és szinte koffeinmérgezésig öntöttük magunkba a kávét.

De komolyra fordítva a szót, szeretnénk valódi értékelést és segítséget nyújtani önöknek. Nem mindegy, hogy hol és mire költjük keresetünket. A kávéházba élményt megyünk vásárolni. Ehhez kellünk mi és kellenek szeretteink, azaz a csevegésre, trécselésre, politizálásra vagy egyéb interakciókra hajlandó emberegyedek. Mindenképpen szükségeltetik egy jó kávé és némi harapnivaló. És végül kell egy jó kávéház.

A GYŐZTES: Zila Kávéház Krisztina Cukrászda


Amatőr barista verseny, előadások, workshopok, kóstolók. Ezek jellemezték a 2018-as tavaszi KávéBár Bazár első napját.
Barista Bajnokságok
Ha specialty kávé kedvelői közé soroljátok magatokat, akkor már biztosan találkoztatok a Kaffeine kávézók valamelyikével. De vajon tudjátok, hogy ki a megalkotója? Nagy Dáviddal készítettünk interjút.
Blog írások
Verrasztó Evelyn és Dávid nem csak az úszás szerelmesei. Nagy Dáviddal karöltve kávézót nyitottak a Kálvint téren, de nem is akármilyet. ;)
Kávézóláncok