Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Recept kereső
Recept kereső
A keresés eredménye: 21 találat.

1.
Mi az a jeges kávé?
2007. Május 22., Kedd
Mi az a jeges kávé?

Az ember néha olyan, hogy a meleget lehűti, a hideget felmelegíti, és teszi ezt az évszaknak megfelelően sokmindennel. Így lesz a bor forralt, a kávé pedig jeges. Ebben a kis írásban, olvasóink kérésére azt rendszereztük, hogy mi minden is ismert "jeges kávé" név alatt.
2.
Baileys® - ha szereted a változatosságot
2005. Október 19., Szerda
Baileys® - ha szereted a változatosságot

Baileys®-es kávékülönlegességek
Dőlj hátra kényelmesen kedvenc kávézódban, miközben barátnőiddel beszélgetsz, és élvezd a Baileyst®, a Baileys® Mokkát, Baileys® Capuccinot és Baileys® Shake-et! A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg.
3.
Caffè creolo (Kreol kávé)
2005. Október 2., Vasárnap
Caffè creolo (Kreol kávé)

Szegfűszeg, szerecsendió, vanília: Exotikusan fűszeres kávékülönegesség olyanoknak, akik szívesen kipróbálnak új ízeket. A Vergnano következő kóstolójáról a Kávéházak.hu oldalain olvashatnak majd.
4.
Caffè alla parigiana (párizsi kávé)
2005. Szeptember 27., Kedd
Caffè alla parigiana (párizsi kávé)

Ha Franciaország, akkor konyak. És kakaó. Együtt pedig különleges íz.
5.
Caffè alla vienese (Bécsi Kávé)
2005. Szeptember 21., Szerda
Caffè alla vienese (Bécsi Kávé)

Ebben a kávéban fagylalt úszik. Akinek ehhez nincs gusztusa ebben a hőségben, azt nagyon sajnáljuk.
6.
Caffè alla russa (Orosz kávé)
2005. Augusztus 28., Vasárnap
Caffè alla russa (Orosz kávé)

Vodkás kávé. Orosz, az már biztos. Elég az hozzá, hogy jeges, márványos és finom. Tovaris!
7.
Caffè alla giavanese (Jávai kávé)
2005. Július 21., Csütörtök
Caffè alla giavanese (Jávai kávé)

Jó sűrű forró csokoládéval megbolondított kávéköltemény. Édes, csokis - mi kell még?
8.
Grog di caffè (Grogos kávé)
2005. Július 21., Csütörtök
Grog di caffè (Grogos kávé)

Na mi az a grog? Igazából egy ízélmény, amit a konyak, a citrom és a kávé együtt adományoz a merészeknek. Lássuk.
9.
Caffé all’africana (Afrikai kávé)
2005. Július 19., Kedd
Caffé all’africana (Afrikai kávé)

Kávé recept
Csoki csoki csoki. Ezt a kávét kiváltképp megcsokizták, ha létezik egyáltalán ilyen szó. Afrikai kávé recept.
10.
Caffè al rhum (Rumos kávé)
2005. Július 19., Kedd
Caffè al rhum (Rumos kávé)

A hőség itala. Van benne jég, és van benne rum. Ettől felfrissühet és magához térhet ön is. Nyári forróságra ajánlja a Vergnano és ha kedvet kap, megkostólhatja a mai nap folyamán a Budai Kávézóban.
11.
Caffè all’Arancia (Narancs kávé)
2005. Július 18., Hétfő
Caffè all’Arancia (Narancs kávé)

Kávé recept
Konyakkal különlegesebb, gondolta volna? De mitől narancs kávé a narancs kávé? Vergnano kávé recept.
12.
Caffè Profumatissimo (Illatos kávé)
2005. Július 18., Hétfő
Caffè Profumatissimo (Illatos kávé)

Kávé recept
íme az első a Budai Kávézóból. Megtudhatja, mit tesz a szegfű és a menta a kávéval!
13.
Bicerin
2005. Május 27., Péntek
Bicerin

1763-ban nyitotta mag Signor Dentis kicsiny üzletét Torinóban. A citrus levek, limonádék mellett az akkoriban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egzotikus termékeket, csokoládét, kávét árult. Az üzlet nevet és hírnevet csak később szerzett, amikor megalkották az azóta világhírűvé vált kávés csokoládé italt, a Bicerint.
14.
Hamis ír kávé
2005. Május 20., Péntek
Hamis ír kávé

A jól elkészített ír kávé poharában, megjelenésében, színében, hab állagában, alkohol tartalmában hasonlít, ízében (karamellizált cukor) emlékeztet az írek leghíresebb sörére (Guiness). A sörhöz hasonlóan - összekeverés nélkül - fogyasztandó, mint a sört, a habon keresztül isszuk. A rendkívül elterjedt és kedvelt kávéitalnak most alkoholmentes változatást készítjük el.
15.
Csokicsínó
2005. Május 13., Péntek
Csokicsínó

Ezt az italt azoknak ajánljuk, akik vasárnap reggelente nem tudják eldönteni, hogy kávét vagy forró csokit igyanak a friss meleg pékáru mellé. Először a forró csokit készítjük el. Lábosban vizet melegítünk, majd a forró vízfürdőbe másik edényt helyezünk benne a jó minőségű tejcsokoládéval és egy kevés vízzel.
16.
Kapucíner
2005. Május 6., Péntek
Kapucíner

Ennek a tradicionális bécsi kávéitalnak, akkor lesz igazán finom és jellegzetes az alapkávéja, ha azt világos, bécsi pörkölésű arabika keverékből készítjük. A alacsonyabb hőmérsékleten történő bécsi pörkölés, megőrzi az arabika kávékra jellemző savakban gazdagabb ízt.
17.
Arktisz
2005. Április 1., Péntek
Arktisz

Recept
E kávéital nevét az északi pólus közismert elnevezése alapján kapta. Vannak azonban különbségek: ez a kávéital nem tud semmit a globális felmelegedésről. Rendben van itt, kérem, mindenféle ökoszisztéma is. Hideg és jeges, tetején pingvinek táncolnának, ha volna arrafelé egy is belőlük.
18.
Vanillatte: a magyar találmány
2005. Március 4., Péntek
Vanillatte: a magyar találmány

Íme egy kávékülönlegesség, ami magyar találmány. A Vanillatte receptjét a Barista Hungary szakoktatói ötölték ki, a nevét pedig az 5 Égtáj kávézó baristájától kapta. A fotókon szereplő, csinos alkotást tegnap készítették nekünk az említett egységben.
19.
Grappuccino
2005. Február 11., Péntek
Grappuccino

Íme, egy újabb recept, hogy kényeztesse magát. Nem titkoljuk, hogy a kávé nem csak espressóként finom. Olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr, csak kávéban. Szeretjük tejjel, vagy tej nélkül, tejhabbal, tejszínhabbal. Szeretjük a feketekávét, a krémes kávét, a hosszú-, a dupla, a tripla kávét. És persze szeretünk mindenféle alkoholos kávékülönlegességet is.
20.
Alkoholos kávékülönlegességek
2004. Június 17., Csütörtök
Alkoholos kávékülönlegességek

Lássunk most három új receptet. Ezúttal az alkoholos kávékülönlegességek kerülnek terítékre. A népszerű ír kávé, az exotikus limoncello hot shot és a gyönyörű angyalok csókja.
21.
Alkoholmentes kávékülönlegességek
2004. Június 6., Vasárnap
Alkoholmentes kávékülönlegességek

Nemsokára új rovatszerkezettel jelentkezünk, amelyben sok szirupos, különleges kávés recept is helyet kap majd. Előzetesként lássunk néhány alkoholmentes kávékülönlegességet!
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2014 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci