Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávézó kereső // New York Kávéház
New York Kávéház
2007. Február 9., Péntek
Történelmi kávéház a Blaha Lujza tértől nem messze. Hatalmas és díszes beltere ámulatba ejti vendégeit.

 • Jön a világ legszebb kávéháza
 • Vita várható a New York bútorairól
 • Terazzia ügynökjelentés ’06. aug. 03.
 • Terazzia ügynökjelentés ’06. aug. 28.
 • New York Kávéház - 375 forint egy espresso

  Nézze meg a képeket!

  Jellemzők Jellemzők
  Milyen a kávé?
  Hausbrandt
  Kivel?
  A párommal, Üzletfelekkel, Egyedül, Családdal, Ünnepelni
  Espresso ára?
  Több mint 350 Ft
  Milyen időpontban?
  Jót reggelizni, Van egy szabad délelőttöm, Déli menü, Uzsonnaidő, Vacsora, Éjszakai koktél
  Étel választék?
  Menük, Melegételek, Péksütemények, Tojásételek reggelire, Szendvicsek, Saláták, Cukrász sütemények, Fagylaltok, Tészták
  Ital választék?
  Sör-bor-pálinka, Koktél, Borhűtő
  Időtöltések / szolgáltatások?
  Újság, Kiállítás, Élőzene, Kanapé, Szeparé, Laptop-barát hozzáállás, Bérelhető terem
  Hangulat, stílus?
  Informális, Elegáns, Romantikus, Klasszikus, nagy, tágas, szabad
  WiFi
  Ingyenes
  Adatok Adatok
  Üzlet: New York Kávéház
  Cím: 1073. Bp. Erzsébet krt. 9-11.
  Telefon: 886-6111
  Web: http://www.newyorkpalace.hu/
  Közeli kávéházak Közeli kávéházak

  Budapest Blue

  Cream

  Bástya Bisztró

  Mozart

  Noé

  Pikkolínó

  Uránia

  Darjeeling Teaház

  Hauer Cukrászda

  Stex

  Pertu Café
  Közeli találkozópontok Közeli találkozópontok

  Blaha Lujza tér - szökőkútnál

  Keleti pu. metró kijáratnál

  Astoria - East-West Center előtt
 • Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2012-12-06 00:48 | Magyar Gitta
  Nagyon nagyon barátságtalanok, sőt megmerném kockáztatni, hogy kifejezetten bunkók a felszolgálók. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy ennek hozzá kell tartoznia a hely "szelleméhez" vagy csak havi 80 ezerért úgy döntöttek, hogy nem lesznek kedvesek. De ami még meglepőbb, hogy végig azt éreztem: minek ide vendég?! Menjetek haza! Nem örülnek a vendégeknek, csak akkor azt nem értem, miből is remélik a jattot.... meg úgy egyáltalán, kávézó, vendégek, ez így normális. A hely nekem nagyon tetszett, nagyon szépnek találtam. De ez a hozzáállás teljesen megöli az atmoszférát. Nem beszélve arról, hogy 15 percet kell várni egy étlapra..... és még legalább ugyanennyit arra, hogy ki is hozzák..... Nagy csalódás volt, az biztos!
  2007-11-06 14:33 | Kaktuszka
  Röviden: luxusgettó lett a New Yorkból. :(((((((((((((((((((((((
  2007-09-12 10:58 | klaxi
  gasztroponc.blog.hu
  2007-09-10 23:53 | Visitor
  Budapest szívében. Erzsébet körút. 1 irodalmi kávéház.
  Igen, a New York. Pontosíttatik, "A New York".
  A megelőző századelőn fogalom volt és mérce. Mindenki tudja, miért. A mostani századelő más. Divatja van a retronak, a nosztalgiának, a proust-i merengésnek. Boscoloék luxusszállóban utaznak, megérkeztek hát a pesti flaszterre is. Hogy egyesüljön a talján vendéglátás a nyugatos cigarettafüst aromás világával.
  Felújították, felzászlózták (hatalmas, ’B’ betűs, bordó), átadták.
  Az épület és homlokzata valóban a régi. Ilyen lehetett régen. Bronz ördögfaunok tartják a lámpát, hívnak egy feketére és néhány magvas gondolatra, baráti csevejre vagy elegáns légyottra.
  Belépünk és pazar. Pompa és fény, buja és gazdag, már-már alig bírja a szemünk. Velencei csillárok, botticino és carrarai márvány, bronz a sarokban, panneau a mennyezeten, bársony a széken. Vörös terem, Fehér terem, Karzat. Ez a New York Kávéház. Á la Boscolo Hotels.
  Kávéház, tehát fogadnak. Csinos, fiatal hölgy, testre feszülő fekete ruhában vezet minket az asztalhoz. Az a vezetés, csak azt tudnám feledni... Azanyjaköcsögit, tényleg csinos volt!
  Azonban ódát zengeni nem lehet. Szemet szúrtak. Többen is. Mindenekelőtt a szűk ruhás pesti leányka tűnt el, nyomában a kedvesség is. Nem tudok megszabadulni attól a régóta kínzó rögeszmétől, hogy a magyar pincérek a világ legszomorúbbjai közül valók. Nem szeretik a vendéget, a szakmát (hivatásról ne is írjunk), a mosolyt. Az Erzsébet körúton csak lovat adtak bús látomásaim alá. Előbb lovat alájuk, aztán szárnyakat a lónak, így komor pegazus hátán repült véleményem a fojtogató malícia sötét éjszakájába.
  Itt annyit írhatok, nem kedvesek. Ránézel az arcra, amely diszkréten föléd hajol és az élettől is elmegy a kedved. Jó, hogy hátba nem ver a péklapáttal, hogy miért nem választottál már, végülis ő hagyott időt. Várt vele, hogy diszkréten föléd hajoljon. Az arc. Igaz, a kéz is vele várt, hogy kihozza az itallapot.
  Mondták, hogy drága, de meg kell fizetni. Ez a New York, öcsém! Legyen, mondom, tényleg az. Lássuk a feketét! 650 ide, 650 oda. Több is veszett már Mohácsnál - az kell, nem? Mintha látnám Adyt a Karzaton - nem, nem az ő. Az arc továbbra sem mosolyog, inkább türelmetlen, de annyi bizonyos, viszolyog a vendégtől. Unja. Nagyon unja és kicsit sem titkolja. Ha már a főúr/főhölgy nem boldog, talán a szakácsra számíthatunk. Tiramisut! (Olasz, mint signore Boscolo.) Végtére is azt jelenti, dobj fel.
  Amíg várunk a csupaszív, acélos tekintetű felszolgálóra, hogy felszolgáljon tréfa nélkül, kicsit körülnézünk. Az asztalokért nagy kár. Itáliában elfogyott a márvány, mert az asztallapok bizony nem azok. Átlátszóak, futurista pipacsvirággal - feltehetőleg a nagy művész, Utó Pista munkái. A fogason is megakad az ember szeme. Különös egy állat. Szögletes, krómozott, barátságtalan. Talán az egyik pincérről mintázták.
  Ezen a helyen rá kell gyújtani. Ezt kívánja a hely szelleme, a New York ritmusa. Szivar Bár is van, ott van, jól van, kicsit sznob, de füstös, épp amennyire kell. A füst homálya itt jótékony lehet, elveszik, sőt (!) átlényegül benne minden bumfordi, görcsös igyekezet arra, hogy nagyot szóljon az, ami magától is nagyot szól.
  Az idillt megszakítja a ... hagyjuk, nekem is van szívem. Szóval a tiramisu az asztalon. Teremburáját, hát nem exkluzív? Tényleg az. Krém pohárban, babapiskóta, krém nem a pohárban, máris elveszünk a mascarpone és a Marsali rumos-kávés nászában. Finom és igaz.
  Mindennek azonban ára van. És az van csak igazán. Igen, ha már egyszer elvettük az asszonyt, akkor fickósnak kell lenni. Fizetünk, mint a katonatiszt. Tiramisu, 1700. Legalább forint.
  Ne kerteljünk! Szemtelenül drága. Ide nem lehet csak úgy beugrani, iszom egy feketét, írok egy krokit, megdumáljuk a dolgot, naaa, cica csak egy kávé és kész. Ez nem az a hely. Skrupulus a kasszánál is van, a számla bőrmappába kerül és nem támadó piton hozza ki, hanem egy kedves, odabújós kis tündér (ketten vannak ezek, azanyjaköcsögit).
  Akkor is sok érte. El kell oda menni, mert csak, mindenki tudja miért, de akkor is sok és ezerszer is sok. Nem mosolygnak! Csak azok ketten. A külföldiekre inkább, mások meg csak nekik - mélymagyar felhang és xenofób mellékzönge nélküli keserű konstatálása a ténynek, mely makacs.
  Karinthy itt írta első zsengéit. Vele még nem vicceltek.
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2018 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci