Szlovákia nem tiltotta be a ciántechnológiát

-
2006.12.21.

Szlovákia nem tiltotta be a ciántechnológiát

NOL Felemás pozsonyi döntés a körmöcbányai ciános technológiájú aranykitermelésről Robert Fico kormánya karácsony előtti utolsó ülésén felemás döntést hozott a körmöcbányai (Kremnica) aranybánya-projekt ügyében. Szigorította ugyan a hatályos szlovákiai bányatörvényt, mert megtiltotta a ciános technológia alkalmazását a geológiai kutatás és a fejtés során, de nem tett eleget a körmöcbányai (Kremnica) önkormányzat és Besztercebánya megye, valamint számos környezetvédő szerveződés követelésének, amelyek az emberre és a természetre ártalmas módszer alkalmazásának teljes betiltását követelték. A Fico-kabinet szigorú környezetvédelmi feltételek teljesítése esetén nem zárta ki aranyérc kitermelésének lehetőségét ezzel a technológiával.


Lubomír Jahnátek gazdasági miniszter a kormány ülése után úgy vélekedett, hogy eleget tettek a helyi és a megyei önkormányzat és a polgárok kérésének, mert a lakosságot és a környezetet védő döntést hoztak.

Tovább>>

További híreink:
Végleg bezár a Kossuth Nyomda – 170 dolgozó kerül utcára
Akit kirúgnak, milliomos lesz
Aba Botond bosszújától tart Demszky

Tetszett a(z) Szlovákia nem tiltotta be a ciántechnológiát hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szlovákia nem tiltotta be a ciántechnológiát hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg