Pécsi végtelen történet

-
2008.02.07.

Pécsi végtelen történet

Kormányválságot idézhet elő a népszavazás? Nem döntött az amerikai szuperkedd Veres megint többéves adócsomagot lengetett be


FN
Továbbra sem csituló politikai küzdelem kíséri a pécsi Európa Kulturális Főváros-projekttel kapcsolatos történéseket. Legutóbb éppen a Fidesz fordult bírósághoz azért, hogy a mintegy 324 millió forintért elkészített megvalósíthatósági tanulmány több mint háromezer oldala nyilvánosságra kerülhessen. A polgármester viszont álságosnak nevezte a helyi ellenzék próbálkozását, s a rádión keresztül üzente: a Fidesz a saját érdekkörében játszadozzon.


Ember legyen a talpán, aki képes akár halvány koherenciát is felfedezni abban a történetben, amely az Európa Kulturális Főváros (EKF) apropóján ma Pécsett zajlik. A legutóbbi közgyűlésen például újabb politikai bomba robbant, amikor a város polgármestere bejelentette: a szaktárca egy nappal az ülés előtt küldött levelében nem javasolja az egyik kulcsberuházás megépítését a tervezett helyszínen. Az ellenzék kormányzati gyámságról, politikai bizalomvesztésről beszél, a megye pedig egyszerűen levette napirendjéről az ügyet. Bár Bajnai Gordon múlt hét végi baranyai látogatásán cáfolta, hogy a tárcának szándékában állna az EKF-koordináció élére kormánybiztost kinevezni, a Fidesz aggályai ettől még nem oszlottak el. A miniszter ugyanis határozottan figyelmeztetett: a projektek dolgában heteken belül egyezségre kell jutniuk az érintetteknek.

Tovább>>

További híreink:
Kormányválságot idézhet elő a népszavazás?
Nem döntött az amerikai szuperkedd
Veres megint többéves adócsomagot lengetett be

Tetszett a(z) Pécsi végtelen történet hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Pécsi végtelen történet hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg