Nem a biztosítóktól javul az orvosi ellátás

-
2007.05.03.

Nem a biztosítóktól javul az orvosi ellátás

Kórházi "reform": elvisznek mindent, ami mozdítható Washingtoni frontok Irakról Széthordják a kórházakat


FN
Regionális biztosítókat látna szívesen Orosz Éva, szerinte ugyanis a társadalmi célokat jobban szolgálná az OEP decentralizációja, mint a privatizációja. Az ELTE TTK Egészség-gazdaságtani Kutató Központjának vezetője lapunknak adott interjújában kifejtette, hasznosnak tartaná az üzleti biztosítók belépését is, de szerepüket a kiegészítő biztosítások piacára korlátozná. A hálapénzről viszont úgy véli, az nem szűnne meg attól, ha az OEP feladatát átvennék az üzleti biztosítók.


A fő irányvonalakkal – a gyógyszer-gazdaságossági törvény kidolgozásával, a vizitdíj bevezetésével vagy a kórház-átalakítással – egyetértek, de a részletekkel vitáznék. A megtett lépések általánosságban mind a hatékonyság növelését célozták, de a megvalósítás konkrét eszközei, különösen a kórház-átalakítás esetében nem voltak összhangban a célokkal. Megfelelő finanszírozás és minőségbiztosítás nélkül nem fognak hatékonyan működni a kórházak, illetve el kellene dönteni, hogy milyen egészségbiztosítási formát válasszunk.

Tovább>>

További híreink:
Kórházi "reform": elvisznek mindent, ami mozdítható
Washingtoni frontok Irakról
Széthordják a kórházakat

Tetszett a(z) Nem a biztosítóktól javul az orvosi ellátás hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Nem a biztosítóktól javul az orvosi ellátás hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg