Március 22. 2009.03.19.
A vendéglátásban úgy mint egy normál háztartásban a víztisztaság és a vízkeménység, régóta központi probléma: Az italokhoz felszolgált jég 100%-ban víz. A kávé 99%-ban víz. Az italok alapanyaga 83%-ban víz. A levesek és szószok több mint 80%-ban tartalmaznak vizet. És hiába az alapanyagok, adalékanyagok kiváló minősége, ha a legfőbb hozzávaló, a víz, klór szagú és klóros ízű keményvíz. Ezzel pedig rontja a belőle készített italok, ételek ízét, illatát, veszélyezteti gépei élettartamát.

Mekkora vízlábnyomot hagyunk magunk után? Vajon elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához? Egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadék-szükségletét csapvízzel elégíti ki? Melyik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer?
Március 22-én, a Víz Világnapján válaszokat kaphat, sőt, ennél többet is megtudhat a Fővárosi Vízművektől az Állatkertben.

Tovább>>