Március 22.

-
2009.03.19.

Március 22.

A vendéglátásban úgy mint egy normál háztartásban a víztisztaság és a vízkeménység, régóta központi probléma: Az italokhoz felszolgált jég 100%-ban víz. A kávé 99%-ban víz. Az italok alapanyaga 83%-ban víz. A levesek és szószok több mint 80%-ban tartalmaznak vizet. És hiába az alapanyagok, adalékanyagok kiváló minősége, ha a legfőbb hozzávaló, a víz, klór szagú és klóros ízű keményvíz. Ezzel pedig rontja a belőle készített italok, ételek ízét, illatát, veszélyezteti gépei élettartamát.


Mekkora vízlábnyomot hagyunk magunk után? Vajon elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához? Egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadék-szükségletét csapvízzel elégíti ki? Melyik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer?
Március 22-én, a Víz Világnapján válaszokat kaphat, sőt, ennél többet is megtudhat a Fővárosi Vízművektől az Állatkertben.

Tovább>>

Tetszett a(z) Március 22. hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Március 22. hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg