KREATÍV KONYHA FÓRUM 2008 2008.05.14.
A Vendéglátás és a CAFÉ&Bar vendéglátóipari szaklapok kiadója június 2-án nagyszabású konferenciát és workshopot szervez séfek, szakácsok, étteremvezetők számára. A budai Ramada Plaza hotelben tartandó egész napos rendezvényen szó lesz hatósági szabályozásról, új technológiákról, alapanyagokról, éttermi és szállodai vendéglátásról, Michelin – csillagokról.

"Egy nap a konyháról, a konyhán kívül"
Időpont: 2008. június 2., hétfő, 9.30 – 17.00 között
Helyszín:Hotel Ramada Plaza 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.
Szervező: Centralpress szaklapkiadó
Házigazda-moderátor: Bíró Lajos tulajdonos-séf, Bock Bisztró
Vendéglátó konyhafőnökök: Merczi Gábor séf, Hotel Ramada, Litauszki Zsolt séf, a Maligán borétterem új üzemeltetője, Takács Lajos séf, Olimpia étterem

Témák, előadások, beszélgetések
10.00 Megnyitó – Szuna Noémi, a kiadó ügyvezetője, Bíró Lajos

10.15 Szabályok a konyhában – ÁNTSZ (dr. Ócsai Lajos),
Élelmiszerbiztonság (dr. Szabó Enikő)

10.45 Vákuum alatti főzés, avagy a sous vide technológia – Bíró Lajos, Vomberg Frigyes

11.05 Fórum - hozzászólások, kérdések

11.25 Kávészünet

11.40 Vendéglátás a szállodai gyakorlatban itthon és külföldön
- László György vezető konyhafőnök Danubius Hotels

12.00 Stázsolás csillagos éttermekben – Várvizi Péter világjáró stagier, főiskolai szakoktató

12.20 Út a Michelin- csillagokig – meglepetés vendégek

13.00 Szakácsok terített asztal mellett – 6 fogásos ebéd és fórum

14.30 – 17.00 Kreatív Konyha a gyakorlatban – workshop szekciók szerint

1. Modern magyar konyha - alapanyagok, technikák, receptek

2. Fúziós és európai konyhakultúra evolúciója - alapanyagok, technikák, receptek

Témavezetők: Cseh János séf - Gundel étterem, Bíró Lajos séf - Bock Bisztró, Segal Viktor séf - Segal étterem, Mózes Péter séf – Danubius Hotel Astoria
és további vendégek
Az előadások alatt előzetesen felvett képi anyagokkal, videófelvételekkel illusztráljuk az egyes technológiai folyamatokat.

Témák:
Kenyértől a sült malacig, avagy mire jók a kombisütők; alacsony hőfokon történő főzés, új gépek a konyhában: paco jet, thermomix, holdomat; kiváló ételek olcsó nyersanyagokból; klasszikus receptek modern újrakomponálásban; megújuló desszertek; ízek és technikák újszerű párosítása; hol érdemes vásárolni; beszerzési tippek, stb.
Kiállító partnerek:
Konyhai eszközök és berendezések forgalmazói, élelmiszer-alapanyag forgalmazók és kereskedők

Konferencia részvételi díj: 8000 Ft (+ áfa) (amely tartalmazza az ellátás és a dokumentáció költségeit)
Regisztráció: vendeglatas@centralpress.hu
Telefon: 06 1 266-8190, 06 20 910 6105, 06 30 250 1298

A programváltozás jogát a Centralpress kiadó fenntartja. A konferencia programjaival és az előadókkal kapcsolatos információk a www.vendeglatasonline.hu oldalon folyamatosan frissülnek!