Gramm Prix OKTÓBER

-
2011.01.19.

Gramm Prix OKTÓBER

Januártól a 8 Gramm kávézó egy különleges eseményre hívja fel a vendégei, baristák és kávészeretők figyelmét, melynek neve GRAMM PRIX! Egy havonta megrendezésre kerülő nyílt latte art versenyre szeretnék meghívni az érdeklődőket, ahol a versenyzőknek egy minden hónapban előre meghatározott motívum töltésére kell felkészülni. A formára öntött cappuccinokat egy három tagú zsűri értékeli, akiket a nézők közül sorsolnak ki, így az italok mindennapi fogyasztói értékelhetik az elkészült mesterműveket.


A verseny folyamán egyszerre két ember verseng, akik két-két megegyező cappuccinot készítenek, az előre megbeszélt minta szerint. Minden párból egy versenyző jut tovább, majd a győztesek versenyeznek egymással egészen addig, míg egy ember marad, aki ezzel a hónap Gramm Prix győztese címet nyerheti el. A zsűri az értékelés folyamán figyelembe veszi a minták harmóniáját, méretét és csészében való elhelyezkedését. Lényeges kritérium, hogy a két ital mintája megegyező legyen.

Minden versenyző a saját eszközeivel (tömörítő, tejkiöntő) dolgozik, ezen felül lehetőség van saját csésze és tej használatára.

Képek a versenyről

  • Január
  • Február
  • Március

    A következő verseny időpontja: 2011. október 30., 15.00

    Helyszíne: Curia Vendéglő (1053 Budapest, Veress Pálné utca 2.)

    A kávét Tombor Bálint COFFEE BURNING PÖRKÖLÖJE biztosítja

    Októberben nincs előre meghatározva, hogy milyen mintát kell tölteni, sőt, a csésze típusa sem. Mindkettőt a verseny előtt fogják kihúzni. Így természetesen nagyobb a kihívás, de ez volt a cél!

    A hely korlátozott adottságai miatt versenyző és néző kategóriában is kötelező a jelentkezés. Jelentkezni a cserkopeter@freemail.hu e-mail címen, vagy a Gramm Kávézó Facebook oldalán lehet. A levélben fel kell tűntetni, hogy versenyzőként, vagy nézőként kíván az eseményen részt venni.

    A helyszínen készült italokat a résztvevők a ház ajándékaként elfogyaszthatják és természetesen a nézőket is megvendégelik egy kávéval!

    Mindenkit szeretettel vár a 8 Gramm csapata!

  • Tetszett a(z) Gramm Prix OKTÓBER hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Gramm Prix OKTÓBER hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg