Fekete, mint az ördög

-
2008.06.04.

Fekete, mint az ördög

Hosszú hónapok teltek el Szegeden a Bécsi kávéház bezárása óta. A kávéházi kultúra rajongói klasszikus értelemben vett kávéházat nemigen találnak azóta, ám bőven akadnak felfedezésre váró kísérletek.


A Mokka friss kezdeményezés a konzervatóriummal szemben: a belvárosban közlekedőknek vagy az egyetem(ek)re igyekvőknek is útba esik. Főleg a teraszos főszezonban könnyű elcsábulni a járdára kitett kényelmes székek láttán. Előremutató, hogy háromféle kávétípusból választhatunk (Mokka, Mexico Altura, Haiti Wiener). Hét kávékülönlegességgel szolgálnak, van kávé elvitelre és kimérve is. A kiszolgálás kedves, adnak kekszet és kis pohár vizet. Aki azonban nem kedveli a növényi zsiradék alapú tejszínhabot, inkább maradjon a tejhabnál. A pultról el lehet venni a napilapokat.

A belső tér mexikói, dél-amerikai hangulatot próbál elcsípni: a falakon törzsi maszkok, a falnak támasztva tömött kávébabos zsákok. Meglepően sok a növény, bár közelebbről kiderül, sajnos nem mind valódi. A kaspókat kávészemekkel kirakni viszont ötletes megoldás. A fabútorok, a meleg színek, a kellemes zene jótékonyan járul hozzá a beszélgetéshez, a magányos, de elmélyült kávéélvezethez vagy az olvasáshoz is. Az itallapot egy török közmondás nyitja: "A kávé legyen fekete, mint az ördög, erős, mint a halál, és édes, mint a szerelem." Úgy legyen!

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 22. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) Fekete, mint az ördög hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Fekete, mint az ördög hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg