Barbie és Amélie

-
2008.06.19.

Barbie és Amélie

Alig néhány hónapja nyílt meg a Marvelosa Kávézó a budai rakparton, s máris belopta magát a köztudatba - különösen a nőkébe. Nem véletlen, hiszen a térben Amélie csodálatos élete és az Elle Dekor-Praktika magazinok világa egyszerre elevenedik meg: ez az enteriőrvonal igen ravasz, hiszen a dizájn feszes, mégis lezserséget, otthonosságot, megéltséget sugall.


A nagymamakorú Barbie kávézója ez, a boldog békeidőkből. Bíborlila fotelek fogják közre a csipketerítős asztalokat, a vadvirágos váza mellett egy-egy híres alkotó-gondolkodó, Gulácsy, Hamvas, Chagall névtáblájával. A környezet is illik a művész-mesevilág arculathoz: az erkély belváros-dunai kilátással kecsegtet.

Mindehhez szerencsésen társul a kínálat, a kávék mellett a desszertekre - vagyis az olyan, házi jellegű édességekre, mint a mákos guba vagy a kuglóf - is hangsúlyt fektettek a hely kitalálói, akik családi vállalkozás keretében, "önkifejezési" és üzleti alapon hozták létre a kávézót. A személyes tónus érződik a vendéglátói magatartásban, amely, még ha az indás színkavalkád meg is osztja a véleményeket, egyöntetűen a hely pótolhatatlan értékének számít. Ahogy az egyik vendégtől halljuk: "Látszik, hogy valakinek az álma valósulhatott meg itt." Az igényes, ötletes és szívélyes Marvelosa "túlkomponáltságában" remélhetőleg nem áll majd ellen a szükséges ízlésváltozásoknak.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 24. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) Barbie és Amélie hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Barbie és Amélie hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg