A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei

-
2010.05.06.

A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei

Az első önálló magyar kávés szakkiállítás, a Csodálatos Kávé adott helyet a hatodik alkalommal megrendezett Magyar Barista versenyeknek. A bajnokság egyben hivatalos kvalifikáció a londoni világbajnokságra, így a nyertes már készülhet is a megmérettetésre; míg a kávésok a következő évre készülnek.


Már a következő kiállításra készülnek a kávés cégek, amint azt Solti Róbert az SCAE a Különleges Kávé Európai Szövetségének magyar koordinátora mondta az I. Magyar Kávé Szakkiállítás zárásakor. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont "D" pavilonjában több mint 40 kiállító részvételével, három napon át tartó Csodálatos Kávé kiállítás vasárnap ért véget, s néhány perccel a zárás után már a VI. Magyar Barista Bajnokság győzteseit ünnepelhette a kitartó – elsősorban szakmai - közönség.

Az április 23-25. között a kiállítással együtt zajló bajnokságon az idén 17 versenyző állt a kávégépek mögé, barista, latte art, good spirit és cup tasting kategóriákban. A barista verseny egyben a londoni világbajnokságra való kvalifikációt jelentette, s így annak győztese, Molnár Attila képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen. Molnár Attila a tavalyi évben Atlantában rendezett világbajnokságon a 6. helyezést érte el.


A verseny további eredményei: kategóriák és helyezések


Barista
1. Molnar Attila
2. Tóth Sándor
3. Gál Miklós

Latte art
1. Török Ádám
2. Balázs László
3. Horváth Lajos

Coffee in good spirits
1. Tóth Sándor
2. Hajdú Péter
3. Balog Csaba

Cup tasting
1. Temesvári Szabolcs
2. Bóka Csaba
3. Cseresnyés Mark

A fotókat Balázs Attila készítette.

Tetszett a(z) A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg