Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávézóláncok // California Coffee Company
California Coffee Company
Kávézóláncok
2009. Július 2., Csütörtök
Klikkeljen a képre!
 / California Coffee Company
A koncepció és történet
Az első, Teréz körúti üzlet 2005-ös megnyitása óta a California Coffee Company (CCC) folyamatosan vezeti a "20-as, 30-asok menő kávézója" címért folyó versenyt. A német tulajdonosi kör korábban már létrehozott egy jól működő kávés franchise-t Bajorországban, de hazánkban teljesen új fejezetet nyitottak.


A magyar piacra egyedi koncepciót, designt és kommunikációt alakítottak ki. A kezdetektől tudatosan választották a helyszíneket és alakították az üzleteket úgy, hogy a végeredmény a megcélzott generációnál "telibe találjon". Az üzletekben használt, jellemző színektől és formáktól a választékszerkezeten és megjelenítésen át, a nyitástól-zárásig műholdról érkező héttérzene stílusán és napszakonként változó hangerején keresztül a kommunikációs stílusig és csatornákig minden ugyanazt a célt szolgálja. A betérő magyarés nagyon sok esetben külföldifiatal felnőttek érezzék magukat otthon! A wifi és a laptopoknak kialakított asztalok ugyanolyan evidens részei a szolgáltatásrendszernek, mint a kávé vagy a szendvicsek. Az elsők között megjelent kávés lánc a jó marketingmunkának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára biztos pozíciót vívott ki magának a magyar kávés világban.


A keverék
A CCC két különböző keveréket kínál üzleteiben. Az espresso italok alapja egy klasszikus (80-20) arabika - robuszta keverék, amit kifejezetten a magyar ízlésnek megfelelően alakítottak ki. Az első egység nyitása után – a vendégek visszajelzései alapján – jó pár különböző pörköltségű és összetételű keverékből választották ki a végső variációt.
A tejes italok alapját egy 100% arabica keverék adja. A választékközlésben ugyan nincs jelezve, de ha valaki szeretné ez utóbbi keveréket megkóstolni espresso formájában, erre van lehetősége. Ez esetben a barista természetesen felhívja a vendég figyelmét, hogy ez a keverék ízvilágában úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen passzoljon a tejes kávéitalokba, önmagában fogyasztva azonban nem biztos, hogy ugyanazt a kiemelkedő kávéélményt adja, mint a klasszikus keverék.
Mindkét alapkávé az anyacég által felvásárolt olasz pörkölő-üzemből érkezik. Ez garantálja az állandó, kiemelkedő minőséget a keverékben és pörköltségben.

Az espresso sztenderdje Az espresso sztenderdje
  • 8 gramm kávéőrleményből
  • 40 ml espresso (krémmel együtt)
  • 20 másodperc lefolyási idővel
  • A technológia
    A kávés munkaterületen La Cimbali kávégépekkel készülnek az italok. Az espresso hagyományos, két csaptelepes gépekkel, a tejes kávék arabica alapja a Cimbali M3-as és Dolce Vita szuperautomata gépeivel. A tejhabosítás mindig manufakturálisan (tejkiöntővel, gőzölőcsővel) zajlik.

    Választék
    Az espressóból kérhetünk kicsit és közepes méretűt is (ami tulajdonképpen egy doppio, azaz dupla kávé, mert 16 gramm őrleményből készül). Cappuccino esetében a helyzet ugyanez, a latték és ízesített kávék viszont már kicsi, közepes és nagy méretben is (három adag alapkávé – 24gr őrleményből) hozzáférhetők. A választékban az olasz kávéiskola minden alapitalát megtaláljuk. Helyben fogyasztáskor porceláncsészébe és üvegpohárba, elviteles rendeléskor papírpoharakba szervíroz a barista.
    A különlegességek között kiemelendő a chai latte (tejhabos-fűszeres teakülönlegesség), ami hazánkban először a CCC üzleteiben volt rendelhető. A jeges italválaszték az első napos hétvégén megjelenik a pult feletti választékközlő táblákon. Először a gyümölcspürékkel készített italok formájában, majd a gyümölcsszezon indulásától mindig az épp aktuális szezon szerinti friss alapanyagból készülnek a hideg italok. Ugyanez a szemlélet meghatározó az ételválasztékban is: minden bolt saját hidegkonyhával rendelkezik, ahol folyamatosan készülnek a friss szendvicsek.

    Belső képzés
    Az első üzlet nyitásától meghatározó a CCC cégvezetője, Makróczi Béla személye. Minden üzletben személyesen látja el a minőség-felügyeletet. Az újonnan nyíló egységek csoportos kávés-, kínálati- és vendégkezelési képzést végeznek, majd a már bejáratott üzletekből tapasztalt kollégák csatlakoznak az új baristákhoz. Ők segítenek a kávézó elindításában, a receptúrák és készítési módok begyakorlásában.


    Kapcsolódó linkek:
  • Tchibo
  • McCafé
  • Costa Coffee
  • Cafe Frei
  • California Coffee Company
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2018-01-19 11:11 | Freedom Writer Essay
    books on writing essays write my research paper write an essay for me research essay
    2018-01-18 16:22 | Pay To Write Essays
    graphic organizers for essay writing research essay writing a research paper college essay number of words
    2018-01-18 14:37 | Web Assign Utah
    term paper term paper write a term paper term paper writer
    2018-01-18 12:35 | Write An Essay
    essay for college students essay writing in high school argumentative essay is there a website that writes essays for you
    2018-01-18 09:36 | Dog Ate Homework
    write papers for me help with writing an obituary write a paper for me writing paper online
    2018-01-18 04:50 | My Essay Writing
    write a research paper narrative essay hook research paper write a research paper
    2018-01-18 04:12 | Homework For Pre K
    paper writing service paper writing service paper writing service paper writing service
    2018-01-17 21:37 | Online Essay
    write my paper for me write my paper for me write my paper for me write a paper online
    2018-01-17 15:08 | Paper Writer Free
    argumentative essay writing homework help argumentative essay https://argumentativeessay.us.com - website that writes your essay for you
    2018-01-17 07:03 | Pay To Write Essays
    argumentative essay argument essay maths online homework https://argumentativeessay.us.com - argumentative essay
    2018-01-16 21:22 | How To Writing Essay
    essay writing service language arts homework help essay writing essay writing service
    2018-01-16 18:59 | JaneSip
    autoowners insurance car insurance affordable auto insurance compare auto insurance quotes
    2018-01-16 17:57 | Google Essay Writer
    writing my essay my posse dont do homework essay writing service essay writing
    2018-01-16 08:52 | Web Assign Utah
    college essays pay for assignments college essays college essays
    2018-01-15 06:57 | Essay Writing
    essay help to do assignment pay me to do your homework connect online homework
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2018 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci