Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Archívum
Archívum
Minden megjelent cikk és hír archívuma
Csak ebben a rovatban:
Ezen időpont után:  
Ezen időpont előtt:  
Szerző:  
 

1-20 | összesen 51
előző «  1   2   3  » következő


1.
Panettone
Panettone
2011. November 17., Csütörtök | Barista Iroda | cikk
A panettone egy olasz, pontosabban milánói eredetű karácsonyi kalácskülönlegesség. Sajnos hazánkban még kevesen ismerik, pedig kávé, tea vagy forró csoki mellé tökéletes párosítás. Igazi téli sütemény az ünnepekre.
2.
Tejkiöntő
Kultikus kávés kellékek V.
2010. Július 14., Szerda | Barista Iroda | cikk
A tejkiöntő a barista számára legalább olyan fontos kellék, mint a tömörítő, ugyanis ez a tejhabosítás eszköze. A kiöntők okos megválasztása azért fontos, hogy azok segíteni tudják a barista szakszerű munkavégzését. A megfelelő anyag könnyebb tisztántartást tesz lehetővé, a többféle űrtartalom csökkenti a pazarlást, a jó csőrkialakítás lehetővé teszi a latte art technikák alkalmazását, stb.
3.
A kávéőrlő
Kultikus kávés kellékek IV.
2010. Június 28., Hétfő | Barista Iroda | cikk
Az őrlési folyamat lényege az aprítás, ami a fajlagos felület növekedését eredményezi. Minél kisebb szemcsenagyság az őrlés végeredménye, annál nagyobb felülete lesz egy adagnyi kávéőrleménynek. Minél nagyobb felületen történik az extrakció, (kivonás, kilúgozás) egységnyi idő alatt annál hatékonyabb.
4.
French Press
Kultikus kávés kellékek III.
2010. Január 28., Csütörtök | Barista Iroda | cikk
Ezt a kávékészítő kannát sokféleképpen hívják a világ különböző pontjain: cafetiére, press pot, coffee plunger, melior, french pot, stb. Az elnevezések mögött ugyanaz az eszköz rejtőzik, mellyel sokak szerint a világ legtöbb kávéja készül. Hazánkban még nem igazán elterjedt technológia. Akinek van ilyen eszköze, az se biztos, hogy tudja mire való, így leginkább csak teakészítésre használja.
5.
A tömörítő
Kultikus kávés kellékek II.
2010. Január 4., Hétfő | Barista Iroda | cikk
A WBC - avagy a Barista Világbajnokság logója egy tömörítő. Nem véletlenül. A barista munkájának emblematikus eszköze, minden egyes kávékészítéskor előkerül. De mire is szolgál, milyen típusai vannak és hogyan kell használni?
6.
Karácsonyi nyitvatartás
Barista Szaküzlet
2009. December 7., Hétfő | Barista Iroda | cikk
Karácsonyi akciókkal, ajándékcsomagokkal, kedvezményekkel és meglepetésekkel várjuk kedves vásárlóinkat és tanulóinkat meghosszabbított nyitvatartással a BARISTA SZAKÜZLETBEN.
7.
Barista Szaküzlet
2009. December 1., Kedd | Barista Iroda | cikk
A Barista Hungary megnyitotta kávés szaküzletét. Az üzlet kínálatát úgy alakítjuk és fejlesztjük folyamatosan, hogy az a vendéglátó üzletek, a baristák és a kávés nyilvánosság kávéval kapcsolatos, egyre növekvő igényeit kielégítse.Online vásárlás: www.baristaszaküzlet.hu>> címen.
8.
Kotyogó = BIALETTI
Kultikus kávés kellékek 1.
2009. November 25., Szerda | Barista Iroda | cikk
Kávéfőzés gőzzel?
A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének, hisz a 20-ik század első évtizedében megjelenő, korai kávégépek is ezen az elven működtek.
9.
A kávés webshop
Elindult a Barista Szaküzlet.hu
2009. November 3., Kedd | Barista Iroda | cikk
A 2006 óta működő Barista Szaküzlet megnyitotta kávés webáruházát. Profi eszközök, valódi kávéminőség, igazi kávéélmény: 6 különböző kávékészítési mód, 40 kávés világmárka, 136 kávékeverék, 350 termék...
10.
Knock box / Pod box
Mobil zaccfiók
2009. Január 2., Péntek | Barista Iroda | cikk
Magyar elnevezés hiányában, csak körülírni tudjuk a képen látható eszközt. A kávézacc szűrőtartóból történő kiütésére és átmeneti tárolására szolgáló edény. De, ami talán fontosabb, hogy egy hiánypótló terméket ajánlunk kedves vásárlóink figyelmébe.
11.
Easy Serving Espresso
2008. December 18., Csütörtök | Barista Iroda | cikk
A vendéglátásban még igen kevéssé kihasznált eszpresszó rendszerről írunk az alábbiakban. Az E.S.E. (Easy Serving Espresso) nyílt szabványú innovatív rendszerének célja, hogy a végletekig leegyszerűsítse az espresso készítés folyamatát. A rendszerben használt kávépárnákat az angol szóhasználatban gyakran csak "pod" – ként emlegetik.
12.
A tökéletes csésze
2008. Szeptember 9., Kedd | Barista Iroda | cikk
Az olasz FAC Porcelán Manufaktúra a professzionális felhasználók (kávémárkák, vendéglátó üzletek) számára kínál csészéket. A legtöbb olasz kávéforgalamzó az általuk gyártott csészéket használja.Magyarországon csak a Barista Szaküzletben vásárolható ilyen minőségű csésze logózatlanul, akár darabonként, otthoni felhasználásra.
13.
Senseo kiegészítők
2008. Szeptember 8., Hétfő | Barista Iroda | cikk
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.
14.
Karlsbadi kanna
Az eredeti Karlsbadi kanna Bayreuthból, a Walkür porcelán manufaktúrából.
2008. Május 19., Hétfő | Barista Iroda | cikk
Sokan azt hiszik, hogy a hosszú kávé kifejezés nem jelezhet minőséget, ez azonban nem igaz! Az eredeti hosszúkávé őshazája Németország, kávékészítési eszköze pedig a karlsbadi kanna.
15.
Eszpresszó gépek
2008. Április 30., Szerda | Barista Iroda | cikk
1946 - Achilles Gaggia megkezdi a rugós csapteleppel ellátott (ú.n. pisztonos) gépek gyártását. Elindul hódító útjára a jellegzetes krémkávé. Ez a technológia áttörést jelentett a kávékészítési módszerek fejlődéstörténetében. Az új technológia nagy nyomással (9 bar) működik.
16.
Iberital őrlők
Professzionális automata kávéőrlők
2008. Április 30., Szerda | Barista Iroda | cikk
A professzionális kávéőrlők működési elve megegyezik. A szemeskávét két őrlőtárcsa között daráljuk meg. Az egyik fixen van rögzítve a géptestre, a másik pedig a motor tengelyén forog. A daráló úgy működik, mint egy kis méretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek.
17.
Babkávék
2008. Április 30., Szerda | Barista Iroda | cikk
A Barista Szaküzletben világhírű olasz kávémárkák espresso- keverékei is beszerezhetők. A fél kilós kiszerelésű kávék ideálisak az otthoni kávékészítők és a profi baristák számára is. A választék folyamatosan bővül!
18.
Mini Hűtő
Mini Hűtő
2008. Április 13., Vasárnap | Barista Iroda | cikk
RETRO Mini Bar.
4 literes kapacitású hűtő- fűtő berendezés, mely működtethető 220V -ról illetve szivargyújtóról.
Tökéletes utitárs piknikhez, horgászáshoz esetleg beállítható irodába, konyhába a kávégép mellé.
Alkalmas 6 dobozos üdítő vagy 2 x 1l tej hűtésére illetve egy- két adag étel melegen tartására.
19.
Zaccfiók (asztali)
Zaccfiók (asztali)
2008. Április 5., Szombat | Barista Iroda | cikk
Ezen termékünk megoldást jelenthet azon vendéglátó üzletek számára, akik komolyabb átalakítás nélkül szeretnék megoldani a kávézacc szűrőtartóból történő kiütését és átmeneti tárolását.
Ajánljuk még kis kávéforgalmú vendéglátó egységeknek, illetve higiéniára igényes otthoni baristáknak.
20.
Pad listaárak
2008. Április 3., Csütörtök | Barista Iroda | cikk
Kávéízlésünkre jellemző az összetettség és a "telhetetlenség". Van, amikor szükségünk van az espresso intenzitására és sűrűségére, van mikor egy "laza" hosszú kávét szeretnénk, de legtöbbször inkább mindkettőt egyszerre.



előző «  1   2   3  » következő
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci